Zomer/Winter-uur

Daylight Savings ClockHet systeem van zomeruur en winteruur werd ingevoerd omdat het besparend en productief geacht werd, in dat opzicht is het logisch het te vermelden op een site over duurzaamheid. Ik doe het echter omdat ik van het tegendeel overtuigd ben: het bespaart niet, het kost integendeel zelfs geld, oa omdat niet elk land eraan meedoet. In plaats van het uit te leggen maak ik het mezelf gemakkelijk en post hieronder een link naar een kort filmpje waarin haarfijn uiteen gezet wordt waarom het systeem ingevoerd werd en waarom het kostelijk is (en dus eigenlijk faalt). Van de omschakeling naar winteruur heb ik geen last, maar die naar zomeruur kan me dagen parten spelen als ik me niet voorbereid en al dagen op voorhand vroeger ga slapen. Het voelt onnatuurlijk en nu blijkt dat het onnodig is, hoop ik dat het afgeschaft wordt.

(http://www.wakingtimes.com/2015/03/04/the-origins-of-daylight-savings-and-why-it-wrecks-your-health/)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s